Home > Hp Envy > HP ENVY Sudden Screeching Audio And Graphics Lag Spike

HP ENVY Sudden Screeching Audio And Graphics Lag Spike

Running game at 4 hours at a time. BAM back at 60 fps. Is there no official solution to this issue? However I think it's probably a piece of junkware or maybe a legit app that's trying to do something and causing a "meltdown". http://hamlookup.com/hp-envy/hp-envy-touchsmart-beats-audio.html

Could this audiodg.exe be to blame? I have updated my network drivers and the problem persists unfortunately. I notice that your graphics card is AMD. Tetrameth12-20-2015, 09:51 PMSP i have had no moments of gamebreaking lag (50 days in so far on a fresh A13.4 game).

Also, I cannot run with directx 11. I submitted connected to dedi, but experienced the same as p2p host. and overall the performace was excellent, but these spikes were definintely significant and noteworthy. i can leave the game to the main menu and have there only 24 fps! (to remember i had 144 fps in the main menu).

I don't know whats happening, I just want to play! Much lower graphic settings in A13 than in A12.5 overall. Back to top #9 GeneralSu GeneralSu Topic Starter Members 6 posts OFFLINE Local time:06:26 PM Posted 05 June 2015 - 11:23 PM Fixed it! and now i can start a brandnew game and have only 15-20 fps :D or i load a other savegame and have 15-20 fps to.

Temps never go up, memory and CPU don't spike. SparkRocker03-08-2014, 05:02 AMThat's a really unfair and ignorant statement. When experiencing this lag spike the MP settings were: EAC Off and default nomad difficulty. But this happens also when someone leave/joins a server, everyone lags.

My GF game is installed on mechanical drive, has lag issues connecting to me in MP peer to peer client. When you find drivers that will not crash, stick with them. 2. the issues have returned as strong as ever... I NEVER let windows update install drivers.

  1. captrench12-31-2013, 08:21 PMit's possible that Windows replaced the working AMD driver with a bad AMD driver.
  2. Got that whole "ignore the elephant in the room" act down real well.
  3. With Windows 7 , 64bit / Windows 8.1 64bit Drivers last radeon drivers.

If I'm sneaking around undetected, I can see 9-10 zombies walking around without any lag. The other player had his rig right next to mine (he was on grid with me) and he did not experience this lag at all. My pc: i7-3770K @ 3,50 GHZ Geforce GTX 970 16 GB DDR3 Ram SSD Samsung Evo Windows 7 64bit Video Settings: 1768x992 Windowed Textute Quality Full Size Tree Quality Middle Gass Louie04k12-20-2015, 10:01 PMThe server i run The Last Survivors alot of people say when even just a small horde they get big fps drops, also getting big hordes seems to increase

It is a great site for information and questions. this contact form Sign In Sign In Remember me Not recommended on shared computers Sign in anonymously Sign In Forgot your password? Please keep in mind I only played single player for the first day and had none of the above issues until I signed on to a server to play mp. cap,atitmm64.dll Driver File Version: 8.17.0010.1247 (English) Driver Version: 13.251.0.0 DDI Version: 11 Feature Levels: 11.0,10.1,10.0,9.3,9.2,9.1 Driver Model: WDDM 1.3 Graphics Preemption: DMA Compute Preemption: DMA Miracast: Supported Hybrid Graphics GPU: Not

Is there any relation between the sound-system and the overall ram-usage of this game? So yeah, the question is which graphics card is TSW using? Can I add additional logging to the server so we can track down these crashes? have a peek here I have the Knack. ** If I haven't replied in 48 hours, please send me a message.

Please die in a fire. Schmiddi12-20-2015, 06:25 PMI play on my own dedi. 100% have lags but not all the same way and with the same intensiv. I closed game out and came back eventually most zombies despawned and FPS was 110+ and ultra smooth.

The best way to update your graphics drivers, is to uninstall the existing drivers, reboot (you should have default VGA drivers automatically install), and only then install the new drivers.

All this in SP, haven't tried it in MP yet. I have been closely monitoring CPU temperature, system temperature, specific process usage of memory and total usage of memory cached and free. in a cave there some edges I have no problems and if I run to an other edge there are only 6 fps instead of 27 fps. That's why it's good to share what each person has attempted.

solved 802.11n wireless lan card causing lag spikes? Xtrakicking12-20-2015, 07:51 PMI ALWAYS get lag spikes when it's about to hit nighttime, after that it runs smoothly. Cant interact with e sometimes relog helps My system Laptop I7 4TH Gen 8gb ram 2gb Gtx 860m 7200rpm hhd reg defrags WIN 10 Settings all medium and check boxes off Check This Out While this may seem concerning, the fact that this lag happens in youtube videos makes me doubt it has something to do with the temps.

I don't have Mcafee, and I updated my Realtek LAN drivers, and the problem has not gone away. Prior to a13 i could have 90 zeds show up and get 60fps now i get 40 and im at 30fps JayzenFreeze12-20-2015, 08:54 PMI play SP on a ssd Quinntec12-20-2015, 08:56 Its a few seconds extra work is all. which it is NOT.

Such as CPU temps (58 was for his graphics card). Honestly Mole man, myself and others seem to pin point this mainly happening when zombies spawn. That's a really unfair and ignorant statement. Note: Only in the city zone. (in Alpha 12.5 fine) Dashy12-20-2015, 05:46 PMProzessor: Intel(R)Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30 GHz 3.30 GHz Video Card: AMD Radeon HD8470, 2 GB 8 GB RAM

Showing results for  Search instead for  Do you mean  or Post new question Post new question Question Reply Topic Options Subscribe Mark Topic as New Mark Topic as Read Float this syrus mac12-20-2015, 09:11 PMMM, you've mentioned the audio may be causing problems, 13.3 and 13.4 when running with no zombies around I'm getting terrible lag, the reason I mention it is